5 voordelen van Chambrelan lineair geleiders

Een lineair geleider bestaat uit een of meerdere loopwagens die bewegen in een vaste geleiderail.


Eén product, geleider en loopwagens

Lineair geleiders bestaan uit loopwagens met een kogelomloopsysteem die in een geleiderprofiel heen en weer kunnen bewegen.

In een geleiderprofiel kunnen 1 of meerdere loopwagens worden gemonteerd.

De loopwagens worden passend in het geleiderprofiel gemonteerd (algemene fabricagetoleranties zijn in de orde van 1/10 milimeter).

Hoge draagvermogens

Met 15 verschillende loopwagens, leverbaar in 2 lengten biedt Chambrelan een ruime keuze voor een soepele lineair geleiding bij belastingen tussen de 5 en 600 kg per loopwagen.

Eenvoudig in te passen en te monteren

De maximale lengte van een geleiderprofiel is 3 meter. Indien de geleider langer moet zijn, kunnen profielen worden gekoppeld. Geleiders dienen te worden bevestigd d.m.v. schroeven met verzonken schroefkop.

NB: Geleiders zijn standaard niet voorzien van bevestigingsgaten, schroefgaten kunnen als optie volgens klantspecificatie worden aangebracht (bematingsnorm volgens JS 13).

De loopwagens zijn standaard voorzien van 2 getapte schroefgaten (met schroefdraad).

NB: Diameter en positie van de schroefgaten in de loopwagens kunnen niet worden veranderd.

Tekeningen van al onze geleiders voor gebruik in CAD/CAM ontwerpen zijn in verschillende formats via deze website te downloaden.

Koudgetrokken stalen geleiderprofiel

Onze lineaire geleiders worden vervaardigd uit profielen van koudgetrokken staal (alleen enkele kleine geleiders worden vervaardigd in aluminium).

Deze manier van produceren geeft een extra hardheid aan het materiaal waardoor de slijtvastheid aanzienlijk verbeterd.

Minimaal onderhoud

Chambrelan geleiders zijn gemaakt om met een minimum aan onderhoud te functioneren. De geleiders worden bij montage gesmeerd met een kogellagervet geschikt voor intensief gebruik.

In geval van extreme omstandigheden (schurend materiaal in de kogelbaan of hoge gebruiksintensiteit) adviseren wij het kogellagervet regelmatig te vervangen.

Kogelomloopsysteem

Kogelomloopsysteem

Een loopwagen voorzien van een dubbele kogelbaan met kogels loopt in een vaste geleiderail. Dit systeem geeft de lineair geleider een bijzonder hoog draagvermogen en is daarmee geschikt voor industriële toepassingen, maar is daardoor niet geluidloos.


Rolgeleiding

Rolgeleiding

Een loopwagen met meerdere loopwielen in een vaste geleiderail. Het middelste loopwiel is verstelbaar, waardoor speling en loopeigenschappen aanpasbaar zijn. De loop is hierdoor soepel en stil.Zoekassistent geleiders

Chargement en cours...


Copyright 2017 CHAMBRELAN - Wettelijke bepalingen - Overzicht van de website