Introductie bedrijf


Chambrelan ontwerpt, ontwikkelt en levert al meer dan 60 jaar telescopische kogelgeleiders en lineair geleiders voor industrie en toeleveringsbedrijven die een rechtgeleidingssysteem moeten toepassen.

Chambrelan ontwikkelt zich voortdurend om met doelgerichte antwoorden en innovatieve oplossingen aan de wensen van onze klanten te kunnen voldoen. Onze productie-, onderzoek- en ontwikkelcapaciteit maakt Chambrelan een toonaangevend producent van geleiders en rechtgeleidingssystemen.

Een telescopische geleider is een samenstelsel van geleiderprofielen die uitschuiven op kogels die op hun plaats worden gehouden door kogelkooien en stoppen op eindstops. Andere benamingen voor telescopische en lineair geleiders zijn rechtgeleiding, geleiderail, kogellagergeleider, ladegeleider, deurgeleider, telescopische rail, glijrail, glijstuk, glijscharnier of telescopische arm.

Onze producten kunnen worden toegepast als geleider voor laden, deurgeleider, toetsenbordgeleider, uitschuiftafels, meubelgeleider, hanggeleider, uitschuifplateau’s, vitrines, toonbanken, ladekasten, archiefkasten, horizontaal geleiding en voor een aantal toepassingen ook verticaal geleiding.

Frans fabrikaat

Chambrelan is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van constructief eenvoudige kogelgeleiders voor veeleisende industriële toepassingen: geleiders met hoog draagvermogen, versterkte geleiders, speciale of extra lange geleiders, geleiders voor schuifdeuren of uitschuiftafels, stoelgeleiders, gedeeltelijk uittrekbaar, volledig uittrekbaar, over-uitrekbaar of dubbel uittrekbaar in aluminium, verzinkt staal of in roestvrij staal.

Chambrelan ontwikkelt zowel voortdurend nieuwe producten als verbeterde productiemethoden om zo goed mogelijk te kunnen voldoen aan de wensen en eisen van onze klanten.

Onze productie-, onderzoek- en ontwikkelcapaciteit maakt Chambrelan een toonaangevend producent van geleiders en rechtgeleidingssystemen.

ProductieNeem contact op

Geschiedenis

Als ‘La maison Halm’ opgericht in 1886, producent van geteerde zeildoeken voor zeeschepen in de haven van Le Havre te Frankrijk.


1961

Start Chambrelan met de productie van telescopische geleiders. De RA5R werd geïntroduceerd. In 1965,wordt het familiebedrijf Chambrelan geleid door Dhr. Couppey en valt het onder de directie van de familie Couppey. De productie van zeildoeken wordt beeïndigd en naast telescopische geleiders worden ook lineair geleiders in het leverprogramma opgenomen.

1961

1984

Wordt de locatie uitgebreid van een kleine 1.800m² naar een ruime 11.000m².

1984

1997

Versterkt Chambrelan zijn positie op de markt van geleiders voor zware belastingen met de introductie van het principe van de versterkte geleiders: Een wereldprimeur.

2005

Op 8 Juli 2005, certificeerd het BVQI het proces van ontwikkeling, productie en marketing van Chambrelan door het toekennen van het ISO 9001 versie 2000 certificaat.

2005

2010

Vindt de oprichting plaats van het verkoopkantoor in het Verenigd Koninkrijk: Chambrelan LTD

2010

2013

Vindt de oprichting plaats van het verkoop- en distributiefiliaal in Montreal, Canada: Chambrelan Industrial Slides.

2013
195619611973 19841989 1997 2002 2005 2007 2010 2012 2013 Heden

1956

Volgt een naamsverandering, ‘La Maison Halm’ wordt Chambrelan.

1956

1973

Start Chambrelan met de export van haar geleiders.

1961

1989

Opent Chambrelan zijn eerste vestiging in het buitenland : Profilscope GmbH in Duitsland.

1989

2002

Vindt de oprichting plaats van het verkoopkantoor in Nederland: Chambrelan BV.

2002

2007

Opening van het kantoor in Praag bij de Frans-Tsjechische Kamer van Koophandel voor de Tsjechische en Slowaakse markten.

2007

2012

Vindt de oprichting plaats van het verkoopkantoor in Zwitserland : CHAMBRELAN CH Sàrl.

2012

Heden

Chambrelan is nog altijd de enige producent van telescopische en lineaire kogelgeleiders in Frankrijk. Al meer dan 60 jaar ontwerpt, ontwikkelt en levert Chambrelan wereldwijd telescopische kogelgeleiders en lineair geleiders voor de industrie en toeleveringsbedrijven dankzij een uitgebreid netwerk van distributeurs.

Naast een uitgebreid assortiment standaard geleiders geschikt voor de meeste toepassingen, heeft Chambrelan ook de mogelijkheid geleiders aan uw behoefte aan te passen. Dankzij een nauwe samenwerking tussen klant en Chambrelan ontwikkeling en productie kunnen wij geleiders aan de behoeften van klanten aanpassen.

Chambrelan

Copyright 2020 CHAMBRELAN - Wettelijke bepalingen - Overzicht van de website