Telescopische geleiders en op maat gemaakte lineaire geleidingen

Heeft u nagedacht over de vele mogelijkheden voor montage en installatie van een CHAMBRELAN lineaire geleider in uw omgeving en ruimte? Hebt u rekening gehouden met de lengte, de slag en de vereiste belasting?

Ja, maar uw project is anders dan dat van anderen! U hebt een specifiek verzoek, beperkingen die u moet respecteren, en u wilt een rail die zich precies aan uw verzoek aanpast?

CHAMBRELAN biedt fabricage- en montageoplossingen voor uw telescopische geleiders of uw lineaire rails:

  • Montagetoebehoren
  • Specifieke weerstand tegen corrosie
  • … zo veel opties als projecten.

Ontdek deze gids met enkele voorbeelden van onze oplossingen op maat.

Inhoud :

  1. Gevouwen lengte en slag
  2. Boorplannen
  3. Specifieke profielen
  4. Smeren
  5. Behandelingen
  6. Montage bij extreme temperaturen
  7. Montage accessoires

1 – Gevouwen lengte en slag

U hebt onze catalogus en onze website doorgebladerd.  U hebt ons hele gamma telescopische kogelgeleiders en lineaire geleiders bestudeerd. En de afmetingen die wij aanbieden voldoen niet aan uw wensen?

CHAMBRELAN biedt zijn klanten een zeer breed scala aan standaardkeuzes.

Zo vindt u   een geleiders lengte die varieert van 150 mm tot 2 meter.

Met drie soorten extensies:

Van de standaard geleiders kan onze fabriek in Le Havre, Frankrijk, de lengte maken die u wenst (zowel gevouwen als verlengd) – zelfs voor een paar geleiders.

Daartoe moet met verschillende elementen rekening worden gehouden:

Wij beperken de lengtes tot maximaal 2 meter. Bovendien bestaat er een reëel risico van beschadiging tijdens het vervoer. Wij kunnen meerdere rails produceren die aan elkaar worden gemonteerd (voorbeeld: een rail van 2 meter en een rail van 1 meter voor een totale lengte van 3 meter).

Hou rekening met de doorbuiging. Hoe groter de ontwikkelde lengte (= slag), hoe groter de doorbuiging. Dit element is essentieel om rekening mee te houden. Ter herinnering, de doorbuiging is een vervorming aan het uiteinde van de geleider wanneer deze in de uitgeschoven stand staat. Het staat aangegeven op onze gegevensbladen.

 

Flèche

 

Elke wijziging van de verlenging moet worden bestudeerd naar gelang van de toegepaste belasting. Als algemene regel geldt dat wij tot +10% van de catalogus slag kunnen verhogen. Maar voor sommige geleiders is het mogelijk om verder te gaan. Neem contact met ons op om dit te bespreken.

  • De belasting:

wanneer wij een glijbaan op maat vervaardigen, bestuderen wij deze aan de hand van de te dragen belasting. Het zal inderdaad moeilijker zijn een lange lade met een groot uittreksel, onderhevig aan een zware last, in te klappen.

2 – Boorplannen

CHAMBRELAN, heeft voor elk model een standaard voor het boren vastgesteld. Op onze gegevensbladen vindt u de boorplannen en de soorten schroeven die u in uw assemblage moet plaatsen.

Merk op dat wij nooit de schroeven leveren.

Wij kunnen echter op verzoek al onze telescopische geleiders en lineaire rails boren, op voorwaarde dat :

    • Een nauwkeurig boorplan,
    • Een deadline voor productie

3 – Specifieke profielen

CHAMBRELAN, ontwerper en fabrikant van glijdende en lineaire profielen, biedt een honderdtal referenties in verschillende lengtes en materialen.

Wij innoveren elk jaar bij de ontwikkeling van nieuwe profielen. Zo passen wij ons, in samenwerking met ons studiebureau, aan de evolutie van uw behoeften aan.

Voor projecten die zeer specifieke dimensies vereisen, ontwikkelen wij nieuwe profielen indien het economisch belang bestaat.

Hier zijn enkele voorbeelden:

Ontdek onze nieuwste E1432 kogellagergeleider, speciaal ontwikkeld voor eerste- en businessklasse stoelen in de commerciële luchtvaart. Deze schuiven maken een lineaire vertaling van de zetels en hun transformatie in bedden mogelijk.

Deze drie verhalen zijn slechts enkele voorbeelden… Wij kunnen op verzoek de ideale telescopische geleider voor uw project vervaardigen! Wacht niet langer om contact met ons op te nemen, we zullen samen uw ideeën bespreken.

4 – Smeren:

U hebt de telescopische kogelgeleiderslede of lineaire rail gekozen die u nodig hebt. Met of zonder boringen, aanpassingen van lengtes en aangepaste slagen. Zoals u wellicht heeft opgemerkt, is ons gehele assortiment verkrijgbaar in drie verschillende materialen:

    • Verzinkt staal
    • Roestvrij staal
    • Geanodiseerd aluminium

Zo kan elke rail worden aangepast aan elk type omgeving (voeding, clean room, industrie, openluchtvoertuig …)

5 – Anti-corrosiebehandelingen

Alle geleiders worden geleverd met een anti-corrosie behandeling. Wit zink voor staal en kleurloze anodisatie voor aluminium. Alle rails en geleiders die wij verzenden, worden geleverd met een behandeling die voldoet aan de RoHS-richtlijn

Om de efficiëntie van onze scharnieren te verhogen of om onze geleiders aan uw installatie aan te passen, biedt CHAMBRELAN als optie de wijziging van materiaal en behandeling aan.

Om de weerstand tegen corrosie te verhogen, stellen wij de volgende behandelingen voor:

    • Versterkte verzinking voor een zoutnevelbestendigheid van 600 uur
    • Zinknikkel voor een BS-bestendigheid van 1000 uur
    • Vervolgens vervangen wij de stalen kogels door roestvrij stalen kogels

Harden van lagerrassen

Om de levensduur van lineaire geleidingen te verlengen, om bestand te zijn tegen trillende omgevingen of om honderdduizenden cycli aan te kunnen, stellen wij chemische behandelingen voor die de verharding van loopbanen mogelijk maken

Nitreren op stalen modellen

Deze techniek maakt het mogelijk koolstofmoleculen aan het staal toe te voegen om het oppervlak en meer in het bijzonder de loopbanen te verharden.

Hard anodiseren op aluminium modellen:

Deze techniek maakt het mogelijk de doorbuiging van de sledes te beperken en de levensduur van de lineaire geleider te verbeteren. Deze behandeling is verkrijgbaar in helder of zwart.

6 – Montage bij extreme temperaturen

We werken elke dag met verschillende ambachten. Soms worden wij geraadpleegd voor installaties in omgevingen met hoge temperaturen: ovens, ovens, schoorstenen, katalysatoren…

Onze telescopische geleiders of lineaire rails zijn geschikt voor temperaturen tussen -20° en 80° in de standaarduitvoering.

Buiten dat, bieden wij :

    • Verschillende soorten vetten die zich aanpassen aan de warmtebeperkingen van -65° tot 400°,
    • Aanpassing van de functionele speling van de schuif om de uitzetting van de materialen mogelijk te maken,
    • Roestvrij staal verdient de voorkeur boven gegalvaniseerd staal of aluminium,
    • Pas het materiaal van de schuifelementen aan, zoals aanslagen, eindveren, magneten…
    • Vetvrije montage (hoewel wij voor optimaal gebruik van de rail altijd smeren aanbevelen)

7 – Montagetoebehoren

Bij installatie in krappe ruimtes kan de montage van een schuiflade soms een hoofdbreker worden. Ontdek onze opties om de montage van een schuiflade te vergemakkelijken:

A – Geleider met Ladedragers :

Wij kunnen hoekbeugels leveren volgens een plan om de montage van de installatie te vergemakkelijken. Zij kunnen worden gemonteerd op het vaste deel, op het mobiele deel of op beide.

B- Frame voeten (schouderschroeven)

Dit zijn schouderschroeven die aan het beweegbare deel van de lopers zijn bevestigd. Deze schroeven ondersteunen aan elke kant van de lade een plaat die op een betrouwbare en snelle manier kan worden ingebracht (de plaat wordt op de lade bevestigd). De lade wordt dan gewoon op de schouderschroeven van de lopers geplaatst.

 

C- Geleiders met doorboorde hangers

Op sommige kogellagergeleiders kunnen we haakgaten aanbrengen. Dit vereenvoudigt de montage!

Het principe is eenvoudig, de geleiders worden op het meubelframe geklemd en de lade wordt op deze geleiders geklemd.

Crevés Accrochage

Voor elke standaard of specifieke vraag, aarzel niet ons te contacteren om uw project te bespreken!

Vind wat je zoekt

    *Benodigde informatie

    Heb je een vraag ?

    1.Technische specificaties?

    • Montageplan
    • Beschikbaarheid van een product
    • Laadvermogen…

    2.Toepassingsgebieden van onze industriële producten?

    • ontwerp van een op maat gemaakte telescoopgeleider
    • selectie van een model op basis van het draagvermogen…