Installatie van een schuiflade: 4 opties

Vereist uw project de installatie van een schuiflade?

Neem eerst een kijkje in ons blog artikel gewijd aan de keuze van de ideale telescopische geleider?

Of is het misschien een lade die op een hoogte is geïnstalleerd? Of een lade met een 2-zijdige uittrekbaar? In andere artikelen hebben wij kogellagergeleiders en toebehoren voor deze koffers besproken.

Nu u onze verschillende artikelen hebt doorgelezen, kunt u nadenken over hoe u de montage van ladegeleiders kunt optimaliseren. CHAMBRELAN ontwikkelt ook geleidingssystemen die gemakkelijk te monteren zijn, betrouwbaar zijn en bijdragen tot het verhogen van uw werkcomfort.

Daarom hebben wij voor u deze beknopte gids geschreven met enkele voorbeelden van systemen die op onze kogellagerschuiven kunnen worden aangepast om de montage ervan te vereenvoudigen en te versnellen.

Inhoud :

  1. Uitneembare geleiders
  2. Ladedragers
  3. Geleiders met doorboorde hangers
  4. Geleiders met framevoet

1 – Installatie van een schuiflade: Uitneembare geleiders

A – Principe, voordelen en beperkingen :

Uitneembare geleiders is een optie op bepaalde modellen telescopische geleiders, waardoor het bewegende element uit de geleider kan worden verwijderd en vervolgens op dezelfde geleider kan worden teruggeplaatst, om de montage te vergemakkelijken.

Deze optie is ideaal voor installatie in krappe ruimten waar het moeilijk zou zijn om standaard geleiders te monteren of voor apparatuur die herhaaldelijk onderhoud behoeft.

Het wordt aanbevolen voor lichte laden met een gewicht van minder dan 30 kg; stel u voor een lade van 50 kg of meer op armlengte te brengen met een tolerantie van minder dan één millimeter….

Voor hogere belastingen kunt u ladedragers of framepoten overwegen.

Het principe is eenvoudig: de bewegende delen voor de geleiders blijven vastzitten aan de lade. De twee loperstrengen kunnen van elkaar worden gescheiden door middel van twee grendels. De lade kan dus gemakkelijk worden uitgetrokken zonder gebruik van een schroevendraaier of ander gereedschap.

De lade kan weer in elkaar worden gezet door eenvoudig de loperstrengen terug te schuiven op de aan de kast bevestigde loperelementen.

 

Uitneembare geleiders

 

Er zijn veel gebruiksmogelijkheden voor de lade:

    • Snel installeren van een schuiflade: vastschroeven van het frame. Bevestig vervolgens de bewegende strengen op de lade op een werkbank. Plaats tenslotte de lade op zijn plaats door de strengen van de mobiele loper in de strengen te steken die op het meubel zijn bevestigd.
    • Lades moeten vaak gedemonteerd worden
    • Productiviteitswinst bij de assemblage van talrijke laden
    • Gemakkelijke toegang tot de achterkant van de lade voor onderhoud, bijvoorbeeld

B – Voorbeelden van uitneembare geleiders

Deze telescopische rail is ontworpen in twee delen, zodat hij een slag heeft van 75% van zijn opgevouwen lengte. Gemaakt van aluminium, kan deze geleiders  lasten tot 30 kg dragen wanneer hij op de rand is gemonteerd. Het kan zonder voorafgaande wijziging worden geïnstalleerd. Deze geleider is geschikt voor montage aan boord van elektronicaladen of steunplateaus wanneer de ruimte beperkt is. Een versie zonder uitneembare optie is ook beschikbaar voor vergelijkbare functies.

    • Kogellagerschuif D446

Zeer compacte geleiders, neemt weinig plaats in terwijl hij volledige toegang biedt. Dankzij de polyamide kogelstangen die in de geleider zijn geïnstalleerd, zal het glijden soepel en geruisloos verlopen! Deze telescopische rail in geanodiseerd aluminium, is verkrijgbaar in standaard uitvoering, in gegalvaniseerd staal en in roestvrij staal voor dezelfde afmetingen maar met hogere draagvermogens!

2 – Installatie van een schuiflade: Geleider met Ladedragers

Als fabrikant kan CHAMBRELAN zijn klanten een groot aantal mogelijkheden van vereenvoudigde bevestigingen voorstellen! Zo kunnen wij u, na uitwisseling en overleg over uw projecten, de toevoeging van hoeken voorstellen op het geheel van ons gamma telescopische kogellagergeleiders! In aluminium, gegalvaniseerd staal of roestvrij staal, in gedeeltelijke uittrekbaar, volledige uittrekbaar of over-uitrekbaar, wij passen ons aan al uw behoeften aan!

Montagehoeken volgens tekening kunnen worden geleverd om de montage van het systeem te vergemakkelijken, zelfs in een beperkte ruimte.

De hoekbeugels kunnen worden gemonteerd op het vaste deel, het mobiele deel of zelfs op beide.

 

Optie om de installatie van een schuiflade te vergemakkelijken: hoekbeugel

Optie om de installatie van een schuiflade te vergemakkelijken: hoekbeugel

 

Er zij echter op gewezen dat er aanloopkosten zijn voor elke specifieke vervaardiging. Deze mogelijkheid is dus bijzonder gerechtvaardigd voor hoeveelheden van meer dan 50 laden.

 

Optie om de installatie van een schuiflade te vergemakkelijken: hoekbeugel

 

3 – Installatie van een schuiflade: Geleiders met doorboorde hangers

De perforaties worden op de geleider zelf gemaakt. Dit is een vervorming van de telescopische geleider om de installatie ervan te vereenvoudigen.

Ze zijn daarom alleen mogelijk op modellen met dunne profielen zoals R20, R26 of ST26 in gedeeltelijke uittrekbaar, RA31 of RA41 of ST41 in volledige uittrekbaar, of RA414 in over-uittrekbaar.

Optie om de installatie van een schuiflade te vergemakkelijken: Geleiders met doorboorde hangers

 

 

Onze geleiders met sleuven zijn ideaal om de montage of het onderhoud van een lade of een lichte kast te optimaliseren.

Klik eenvoudig de lopers op het kastframe en/of de laden op de geleiders.

Deze optie maakt montage zonder gereedschap mogelijk en zorgt voor een reële besparing op de montagetijd. Gemiddelde lasten tot 80 kilo per paar.

Kunnen in aanmerking worden genomen :

    • Deze oplossing kan buiten,
    • in cleanrooms
    •  laboratoria,
    • of in omgevingen met levensmiddelen worden geïnstalleerd

En past zich aan een veelheid van omgevingen aan!

Attentie!

Vlakke montage onder de lade is met deze optie niet mogelijk.

Bovendien is een minimumhoeveelheid van de productie vereist. Vooral in het geval van specifieke perforaties waarbij gereedschapskosten worden doorberekend.

Deze kosten worden echter snel terugverdiend in de montagetijd van de laden.

4- Installatie van een schuiflade: Frame voet geleiders

Het is ook mogelijk om geleiders met framevoet voor te stellen!

Dit zijn geschouderde schroeven die op het beweegbare deel van de geleiders zijn bevestigd. Deze schroeven ondersteunen aan elke kant van de lade een plaat die snel en betrouwbaar kan worden ingebracht – de plaat zit vast aan de lade.

 

Installatie van een schuiflade: Frame voet geleiders

 

De lade wordt dan letterlijk op de lopers geplaatst. Om te voorkomen dat de lade tijdens het gebruik kantelt, moet de plaat met een schroef aan de geleider worden bevestigd.

Hogere belastingen kunnen dus worden overwogen zonder het risico van vervorming of breuk van het systeem, omdat de belasting gewoon op steunen wordt geplaatst.

Deze oplossing wordt bijzonder gewaardeerd in militaire toepassingen met meervoudige beperkingen:

    • Betrouwbaarheid en snelheid van montage en demontage voor onderhoud.
    • Ondersteuning voor hoge belastingen in opgevouwen positie

Een ander voordeel zijn de lage opstartkosten, waardoor deze oplossing zelfs voor kleine hoeveelheden (vanaf enkele tientallen laden) kan worden overwogen.

 

 

 

 

Bent u van plan een schuifvak te installeren in een krappe ruimte?

Wilt u de indeling van een lade op een ergonomische manier optimaliseren?

Neem contact met ons op! We kunnen uw ideeën en uw project samen bespreken!

Vind wat je zoekt

    *Benodigde informatie

    Heb je een vraag ?

    1.Technische specificaties?

    • Montageplan
    • Beschikbaarheid van een product
    • Laadvermogen…

    2.Toepassingsgebieden van onze industriële producten?

    • ontwerp van een op maat gemaakte telescoopgeleider
    • selectie van een model op basis van het draagvermogen…