Chambrelan telescopische geleiders en geleiderails voor hoge temperatuur omgeving ?

CHAMBRELAN telescopische geleiders en geleiderails voor hoge temperatuur omgeving ?

Onze kogellagergeleiders of lineaire rails installeren in een omgeving met extreme temperaturen, 80°C en hoger, -20°C of lager?

Zijn de standaard werkbereiken van onze telescopische of lineaire rails niet voldoende voor uw toepassing? CHAMBRELAN past zijn geleiders  aan al uw beperkingen aan en zorgt voor een oplossing!

In welke omgeving en bij hoge of lage temperaturen kunt u onze geleiders en vergrendelingstoebehoren installeren? Na modificatie kunt u onze telescopische en lineaire geleiders vinden in de volgende omgevingen :

  • Oven of rijskast: om de deur van de oven of de rijskast omhoog en omlaag te brengen, of om een bak uit te schuiven
  • Open haarden en kachels: voor het verschuiven van de beschermende deur of de reling.
  • Katalysator: voor toegang tot de binnenkant van het apparaat
  • Droogkast: voor het afzuigen van de bakjes en laden die erin zijn geplaatst.

Wij hebben dit artikel geschreven om u te begeleiden bij de keuze en installatie van de ideale loper of rail voor omgevingen met temperatuurbeperkingen.

Inhoud :

  1.  Telescopische geleiders en lineaire rails onder extreme temperaturen
  2.  Vergrendelingssysteem voor temperatuur omgeving
  3.  Neem contact met ons op

1- Telescopische geleiders en lineaire rails onder extreme temperaturen

A – Tegen welke temperatuur zijn de Chambrelan telescopische geleiders en lineaire rails bestand?

    • Standaard uitvoering

Onze CHAMBRELAN telescopische geleiders en lineaire geleiders zijn in standaarduitvoering bestand tegen temperaturen van -20° tot 80°.

Als uw installatie binnen dit gebruiksbereik valt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Onze standaard geleiders en rails zijn ontworpen en getest om deze temperaturen te weerstaan zonder schade.

    • Specifieke versie

Wij weten echter ook hoe wij ons moeten aanpassen aan extremere temperatuursomgevingen. Bij de fabricage van onze telescopische rails en geleiderails, passen wij de functionele speling en de smering en beslag aan. Onze op maat gemaakte geleider passen dan in uw project!

Wij bieden specifiek vets aan volgens uw behoeften en omgeving, gaande van -65° tot 400°. Niettemin geven wij er altijd de voorkeur aan projecten vooraf te bespreken, zodat de meest geschikte slede en het ideale vet voor het temperatuurbereik van gebruik kunnen worden gekozen.

Wij kunnen ook de functionele speling van de slede aanpassen om de uitzetting van het materiaal te compenseren. Dit zorgt ervoor dat de uitzettingen geen belemmering vormen voor de speling die nodig is voor het correct glijden van de loopwagens of de glijelementen.

Tenslotte passen wij het materiaal aan van de bevestigingselementen zoals aanslagen, eindveren, magneten… Sommige van deze hulpstukken zijn gemaakt van polyamide, PVC, hard staal, gehard staal. Blootgesteld aan hoge temperaturen kunnen ze beschadigd worden. Daarom geven wij de voorkeur aan stalen of roestvrij stalen elementen, die beter bestand zijn tegen de beperkingen van hoge temperaturen.

In dit idee wordt de openingssynchronisatie door magnetisatie losgelaten of, indien mogelijk, vervangen door een mechanische versie.

Opgelet: hoge temperaturen vereisen een speciale aanpassing en dus voorafgaand overleg!

Om meer te weten te komen over het gamma vetten dat wij aanbieden, lees hier ons blogartikel over dit onderwerp: “Smeren van CHAMBRELAN telescopische geleiders en geleidingsrails? »

B – Een telescopische geleider of lineaire rail voor een temperatuursomgeving?

Beide technologieën zijn mogelijk! CHAMBRELAN, biedt een breed gamma van kogelgeleiders en lineaire geleiders om zijn klanten in staat te stellen het ideale scharnier te vinden voor hun projecten: meer dan 100 geleiders op bijna 20 lengtes.

Verschillende materialen, lengtes, uitbreidingen en opties zijn beschikbaar! Allereerst moet u bepalen of u een telescopische geleider of een lineaire geleider nodig hebt door uzelf de volgende vragen te stellen:

      • Moet ik een lade of lade uittrekken / uitschuiven? In dit geval geef ik de voorkeur aan de telescopische schuif.
      • Integendeel, moet ik een deur, een paneel, een machinebekleding verschuiven / geleiden? Dan ga ik voor de lineaire geleider rail!

Om u beter te begeleiden, hebben wij blog artikelen geschreven om precies te kiezen welke geleiders en rails het beste bij uw project passen :

 

CHAMBRELAN zorgt ervoor dat zijn hele gamma aangepast is aan hoge temperaturen, of het nu gaat om onze telescopische geleiders of lineaire geleiders!

Om uw onderzoek te verfijnen, zijn hier enkele tips die u kunt volgen en toepassen:

      • Bepaal de exacte gebruikstemperatuur (piek en continu)!
      • Geef de voorkeur aan roestvrij staal boven staal of staal boven aluminium.
      • Geef de voorkeur aan een montagevet voor hoge temperaturen.
      • Vermijd geleiders en rails met kunststof onderdelen!
      • Is dit een cleanroom of een laboratorium? Niet alle vetten zijn geschikt voor dit soort omgeving in combinatie met hoge temperaturen!
      • Let op: sommige lantaarnplaten hebben PVC kogelstangen (zelfs die van roestvast staal)! Wij zullen u dan een aan uw omgeving aangepaste referentie voorstellen.
      • Neem contact met ons op ! Wij zullen u een oplossing voorstellen die aangepast is aan uw project!

 

2 -Vergrendelingssysteem voor een omgeving met hoge temperaturen

U bent er: u hebt de juiste telescopische geleider of lineaire geleider voor uw project gekozen. Nu bent u op zoek naar een vergrendelingssysteem.

CHAMBRELAN biedt twee soorten sloten aan die ook geschikt zijn voor omgevingen met hoge temperaturen! Maar nogmaals, wij verzoeken onze klanten contact met ons op te nemen voor informatie over vergrendeling voor omgevingen die de standaard temperaturen overschrijden!

 

A – Het interne handmatige slot :

Het manuele slot is het vergrendelingssysteem dat gewoonlijk in ladegeleiders wordt gebruikt. Hij kan op vele modellen kogellagergeleiders worden gemonteerd! Aarzel niet om ons blogartikel over dit onderwerp te lezen om meer te weten te komen over handmatig vergrendelen: “Vergrendeling of sluiting geleider op ladegeleiders?”

Drie sloten zijn beschikbaar voor drie manieren om uw installatie te vergrendelen :

      • Vergrendeling gesloten
      • Vergrendeling open
      • Vergrendeling open en gesloten

 

Net als ons assortiment telescopische kogelgeleiders zijn onze sloten bestand tegen temperaturen in de standaarduitvoering van -20° tot 80° C!

Maar ze zijn ook bestand tegen temperaturen tot 350°! Maar het is noodzakelijk om ons te waarschuwen!

Om beschadiging van de geleider en het slot te voorkomen, moeten vooraf alle kunststof onderdelen worden verwijderd!

CHAMBRELAN handbediende sloten kunnen alleen worden geïnstalleerd op onze serie telescopische geleiders. Als u een lineaire geleiderail gebruikt, of als uw installatie verticale plaatsing vereist, raden wij u ons tweede vergrendelingssysteem aan: met Ergonomische handgreep

B- Ergonomische handgreep

Onze roestvrijstalen Ergonomische handgreep,  zijn ontworpen om te voldoen aan 3 vergrendelingsmogelijkheden voor uw installaties!

 

 

 

Ze zijn bestand tegen een bedrijfstemperatuur van -40° tot +70° in de standaardversie, en tegen piektemperaturen van -50° tot 120°!

Wees echter voorzichtig als de montageomgeving dit bedrijfsbereik overschrijdt! De plastic handgreep en de drukknop van de vergrendelingshendels kunnen door de hitte beschadigd raken en uw systeem beschadigen!

Als u meer wilt weten over onze Ergonomische handgreep, lees dan ons artikel: “Vergrendeling op schuifladen”.

 

3 – Neem contact met ons op:

Indien u moet werken aan een toepassing die onderhevig is aan temperaturen buiten het standaardbereik van -20, +80°C, gelieve ons dan vooraf te contacteren.

 

 

 

Vind wat je zoekt

    *Benodigde informatie

    Heb je een vraag ?

    1.Technische specificaties?

    • Montageplan
    • Beschikbaarheid van een product
    • Laadvermogen…

    2.Toepassingsgebieden van onze industriële producten?

    • ontwerp van een op maat gemaakte telescoopgeleider
    • selectie van een model op basis van het draagvermogen…