31/10/2019 - Blog

Wat u moet weten over lineaire geleiderail:

De lineaire geleiderail is een apparaat dat veel gebruikt wordt in de industriële sector. Afhankelijk van de toepassing kunnen lineaire geleiderails in korte lengtes of in zeer grote afmetingen (>2m) worden geproduceerd om een groot bewegingsbereik te bieden.

 

lineaire geleiderail E50

De industriële sector gebruikt vandaag de dag twee soorten lineaire geleidingen: het apparaat met kogelgeleiders en het apparaat met rolsledes.

lineaire geleiderail - Detail

De kenmerken van lineaire geleiderail:

De lineaire geleiding bestaat uit twee delen: de rail en de skid. De laatste beweegt zich in de rail, van voor naar achter. Recirculerende kogel- of rollagers zijn de bewegende delen van de assemblage. Ze zijn uitgerust met schroefdraad om het te verplaatsen object te fixeren.

Lager

Lineaire geleiderails zijn over het algemeen geconstrueerd van hoogvast gehard en gegalvaniseerd staal om een corrosiebestendig apparaat te verkrijgen. Ze worden vervaardigd door middel van een koud trekproces dat het metaal vormt en profileert om het de vorm van de rail te geven voordat het wordt uitgerust met een rollenskid.

Afmetingen

Deze apparaten zijn er in verschillende vormen en maten. Sommige soorten zijn echter meer gebruikelijk in de industriële sector. Profielrailgeleidingen zijn in principe geschikt voor hoge belastingen. Ze zijn ook ontworpen om een precieze lineaire beweging te creëren door een rechthoekige vorm te hebben die dik genoeg is om een lineair lager stevig vast te zetten.

De meeste railgeleiders zijn in de fabriek voorgesmeerd en zijn zelfs in miniatuurformaat verkrijgbaar voor gebruik op plaatsen waar de ruimte zeer beperkt is.

De voordelen van lineaire geleiderail

Lineaire rails kunnen om vele redenen worden gekozen, maar hun belangrijkste voordelen ten opzichte van andere typen geleiders zijn hun draagvermogen, verplaatsingsnauwkeurigheid en stijfheid.

Uitvoerders

Lineaire rails vormen de basis voor veel industriële toepassingen. Ze bieden effectief een wrijvingsarm geleidingssysteem met een hoge stijfheid voor lasten van enkele grammen tot enkele tonnen. De afmetingen en precisiebereiken maken lineaire rails geschikt voor bijna alle prestatie-eisen in de industriële sector.

Praktijken

In tegenstelling tot het ronde asgeleidingssysteem zijn lineaire railgeleidingen bestand tegen zowel scheurbelastingen als koppelkrachten. Op dezelfde manier kunnen lineaire rails, in tegenstelling tot dwarswalsgeleiders, zeer grote bewegingsruimten bieden. Vergeleken met glijdende lagergeleidingen hebben lineaire rails een hogere stijfheid en bieden ze een uitstekende verhouding tussen belasting en levensduur.

Nauwkeurigheid

Lineaire geleidingen bieden ook een hoge bewegingsnauwkeurigheid. Al deze eigenschappen zorgen samen voor een lineair geleidingssysteem dat perfect geschikt is voor toepassingen die een hoge precisie, stijfheid en een lange levensduur vereisen.

De kosten, het onderhoud en de installatie van de geleiderails

Het frame waarin de lineaire geleiderail moet worden gemonteerd, is afhankelijk van het gebruik ervan. Bepaalde voorzorgsmaatregelen moeten worden overwogen om de integriteit van het apparaat te waarborgen.

Installatieframe

Lineaire geleidingen moeten in een schone omgeving worden geïnstalleerd om de recirculatie van de kogellagers en geleidingsrails te beschermen. Deze elementen kunnen hun smering verliezen als er zich stof op de rails verzamelt. Hoewel een schoon frame onder bepaalde omstandigheden niet kan worden onderhouden, verlengt de verhoogde smeerfrequentie de levensduur van het apparaat.

Prijzen

De kosten van lineaire geleiderails zijn afhankelijk van de grootte en het materiaal waarmee ze zijn ontworpen. Voor apparaten met een hoger draagvermogen is een grotere slip noodzakelijkerwijs efficiënter. Voor meer specifieke toepassingen, aarzel niet om contact op te nemen met onze technische en commerciële ondersteuning.

Onderhoud

Het onderhoud van het spoor is afhankelijk van de gebruiksfrequentie en de omgeving waarin het geïntegreerd is.

Chambrelan lineaire geleiderails zijn echter ontworpen voor weinig onderhoud en zijn in de meeste toepassingen beperkt tot jaarlijkse smering.

Blog


Guidage linéaire d‘une porte coulissante
Blog

Guidage linéaire d‘une porte coulissante

Déplacer une porte ? Oui, mais avec un rail linéaire ou une glissière pour porte coulissante ? CHAMBRELAN vous explique tout!

Welkom bij Chambrelan sp. z o.o. in Polen!
Blog |Nieuws

Welkom bij Chambrelan sp. z o.o. in Polen!

CHAMBRELAN kondigt met trots de oprichting aan van haar nieuwe dochteronderneming in Polen - Chambrelan sp. z o.o. in Warschau.

Geleiders voorgesteld op EURONAVAL 2020
Blog

Geleiders voorgesteld op EURONAVAL 2020

CHAMBRELAN stelt zijn nieuwe glijders en geleiders voor de marine- en defensiesector voor op EURONAVAL van 20 tot 23 oktober 2020 in Le Bourget.

Nieuws


Guidage linéaire d‘une porte coulissante
Blog

Guidage linéaire d‘une porte coulissante

Déplacer une porte ? Oui, mais avec un rail linéaire ou une glissière pour porte coulissante ? CHAMBRELAN vous explique tout!

Welkom bij Chambrelan sp. z o.o. in Polen!
Blog |Nieuws

Welkom bij Chambrelan sp. z o.o. in Polen!

CHAMBRELAN kondigt met trots de oprichting aan van haar nieuwe dochteronderneming in Polen - Chambrelan sp. z o.o. in Warschau.

Nieuwe telescopische geleider met kogellagers E1906
Nieuws

Nieuwe telescopische geleider met kogellagers E1906

Deze E1906 stalen volledig uittrekbare telescopische geleider is de nieuwste toevoeging aan de Chambrelan reeks van ultra-resistente geleiders.

Copyright 2020 CHAMBRELAN - Wettelijke bepalingen - Overzicht van de website