De telescopische kogelgelagerde geleider van CHAMBRELAN

De Telescoopgeleiding is het element dat het verschuiven van de laden vergemakkelijkt, maar ook het verschuiven van veel alledaagse gebruiksvoorwerpen met verticale, horizontale en geleide bewegingen.

CHAMBRELAN, een leider in de telescoopspoorproductiesector, biedt een zeer uitgebreid gamma telescopische geleiders aan.

Hier is alles wat je moet weten over gidsen:

De telescopische geleider

De telescopische glijbaan wordt gebruikt om geleide bewegingen, verticale bewegingen en horizontale bewegingen te vergemakkelijken, van kleine alledaagse gebruiksvoorwerpen tot de zwaarste elementen.

De telescopische en kogelgelagerde schuif en kogelgelagerde geleiders

Als expert in de productie van telescopische rails produceert CHAMBRELAN een breed scala aan kogelgeleiders, waaronder telescopische geleiders. Opgemerkt moet worden dat een kogelglijbaan wordt gedefinieerd als een element dat ervoor zorgt dat een voorwerp kan glijden. Het wordt gebruikt in de industrie, bouw en landschapsarchitectuur. De telescopische geleider is een van de verschillende kogelgeleiders die het bedrijf aanbiedt. Hij is altijd voorzien van sluit- en openingsstoppen.

Wat is een telescopische glijbaan?

Er zij aan herinnerd dat de telescopische geleider wordt gedefinieerd als een samenstel van metalen elementen die worden verkregen door middel van precisie koudetrekken. Dit profiel maakt het mogelijk om op kogellagers te schuiven die in kogelkooien worden geleid. De telescopische geleider is dus een lineaire geleiding. Telescopische geleiders zijn gemaakt van staal of aluminium of roestvrij staal.

De geleider is verkrijgbaar in verschillende categorieën:

  • telescopische geleiders met gedeeltelijke verlenging
    De gedeeltelijk verlengde geleiders zijn uitgerust met 2 compacte elementen. Het apparaat zal een slag minder hebben dan zijn gesloten lengte.Glissière télescopique extension partielle

    Extension Partielle en extension

  • telescopische geleiders met volledige verlenging
    Uitgerust met 3 elementen, biedt de telescoopgeleiding met volledig uittrekbare schuif een completere ontwikkeling ten opzichte van het vorige model. Het apparaat zal een slag hebben die overeenkomt met de gesloten lengte.Glissière télescopique extension totale

    Glissière Télescopique à Extension Totale

  • telescopische geleiders met superverlenging
    De superverlengstukken zijn uitgerust met 4 elementen. De super uitschuifbare telescopische schuif heeft 4 elementen en garandeert een super ontwikkeling van het object. Het apparaat heeft een slag van 150% van zijn gesloten lengte.Glissière télescopique super extension

    Glissière Télescopique à Super Extension

Het systeem is vloeiend en stil. Dit type apparaat is in staat om lasten van meer dan 1500 kg te dragen of om zich uit te strekken over een lengte van 3 meter.

Voor gevallen waarin geen verlenging nodig is, bieden wij een compleet assortiment lineaire geleidingen met kogelgeleiders aan.

CHAMBRELAN telescopische geleiders kunnen worden aangepast aan uw behoeften, dankzij opties zoals open slot, gesloten slot, gesloten slot,….

Het gamma telescopische geleiders, voor welk gebruik?

De serie is ontworpen voor zware lasten, d.w.z. industriële apparatuur die het gebruik van sterke en versterkte geleiders vereist. Dankzij zijn kracht is de glijbaan ook bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden.

Het kan als volgt worden gebruikt:

Wat zijn de specifieke kenmerken en opties van de telescoopgeleiding?

Onze geleiders zijn standaard uitgerust met vaste aanslagen die bestand zijn tegen openingen en sluitingen onder maximale belasting (met een limiet van 0,3 m/s). De 100C6 verchroomde ballen garanderen een soepele glijdende werking. Afhankelijk van het gebruik kunnen ze worden geconfigureerd om te meten:

  • Lengtes en uitbreidingen:
    Afhankelijk van het model variëren de standaard gevouwen lengtes van de draagglaasjes van 150 mm tot meer dan 2 meter. De uitbreidingen variëren van enkele tientallen mm tot 3 meter.
  • Versterkte geleiders:
    Versterkingskogels, die in de dikte van de profielen worden ingebracht, zijn perfect geschikt voor zware belastingen en voor apparaten die de tussenkomst van een resistente glijbaan vereisen of die aan koppelbelastingen worden onderworpen. Dit is het type begeleiding dat wij aanbevelen voor vlakke montage.
  • Gesynchroniseerde geleiders:
    Een systeem maakt het mogelijk om de opening van de verschillende elementen van de glijbaan te bestellen, om de verplaatsingskrachten te optimaliseren. Uiteindelijk is de beweging gemakkelijker en de levensduur verlengd.
  • Vergrendelingssystemen:
    Sommige geleiders kunnen worden uitgerust met een mechanisch sluitsysteem:

    • Open het slot:
      Wanneer de schuif volledig is uitgeschoven, moet er op een pal worden gedrukt om de schuif te sluiten.
    • Slot gesloten:
      Wanneer de schuif gevouwen is, moet er een borging worden ingedrukt om de schuif te openen.
    • Open en gesloten slot:
      Dit systeem combineert zowel open als gesloten vergrendelingen….

Wij bieden ook ergonomische vergrendelhendelsets waarmee u de lade kunt vergrendelen en ontgrendelen door op een centrale knop te drukken. Dit resulteert in een ergonomische lade die gemakkelijk te hanteren is.

  • Oppervlaktebehandeling
    Standaard worden onze geleiders geleverd met een anti-corrosie behandeling die wij op aanvraag kunnen aanpassen:

    • zonder behandeling in het geval van montage op hoge temperatuur in een oven
    • een behandeling van de oppervlaktehardheid om trillingen of intensief gebruik te weerstaan
    • een verbeterde anti-corrosiebehandeling, die we over het algemeen combineren met roestvrijstalen kogels, die een economisch alternatief bieden voor de duurdere volledig roestvrijstalen geleiders.
  • Smering
    De telescopische geleiders van CHAMBRELAN worden in de fabriek voorgesmeerd. Ons professionele team maakt hiervoor gebruik van hogedruk rolvet of wit vet. Het is echter mogelijk om de smering uit te voeren met een specifieker vet (hoge temperatuur….). U kunt zelfs voor deze optie kiezen door een vetvrije montage aan te vragen (maar wij raden het gebruik van ongesmeerde geleiders niet aan).

De kleine zorgen van telescopische glijbanen

Sommige gebruikers van grote laden hebben vaak schuifproblemen. Laden met een grotere breedte in verhouding tot hun diepte hebben de neiging om de openingen van de dia’s te scheiden. Om dit soort problemen te voorkomen, gebruikt u gesynchroniseerde telescopische geleiders die de volgorde van de opening van de schuifelementen bepalen.

De andere kleine zorg van de gebruikers is beter bekend als “De drift van de lade”. Dit uit zich in een gedeeltelijke opening of sluiting. De herhaling van openingen en sluitingen zorgt er verder voor dat de kogelkooien uit hun oorspronkelijke positie drijven. Om de kooien op hun plaats te vervangen, is het noodzakelijk om ze allemaal tegelijk te sluiten en te openen.

Bij deze methode worden de kogellagers gereset door de kogelkooi te dwingen zich opnieuw in de oorspronkelijke positie te positioneren.

De voordelen van de CHAMBRELAN-telescopische geleiders

Kiezen voor deze reeks CHAMBRELAN-telescopische geleiders voor uw grote projecten betekent dat u gebruik kunt maken van een systeem dat kracht en prestaties combineert.

  • Bestand materiaal
    Het assortiment telescopische geleiders is ontworpen uit getrokken, koudgehard en gegalvaniseerd staal. Dit economische materiaal is bestand tegen schokken. Het is ook bestand tegen trillingen, zoals die welke door generatoren worden opgewekt. Het robuuste materiaal biedt een hoge stijfheid en beperkte doorbuiging, wat niet het geval is bij andere telescopische geleidebouwmaterialen.
  • Een hoog draagvermogen
    Met een hoge, aan beide zijden ondersteunde belasting en een vlakke, vlakke telescoopgeleiding garandeert het assortiment telescopische geleiders een homogene verdeling van de totale belasting. Onze interne stop- of vergrendelingssystemen zijn ook gedimensioneerd volgens de ondersteunde belastingen, de resultaten van onze ervaring en onze strenge tests.
  • Langere levensduur
    De gids heeft een lange levensduur, in tegenstelling tot andere modellen. Dit continue gebruik is de beste formule voor professionals die werkzaam zijn in de spoorweg-, industriële of automobielsector.

Het is essentieel om te onthouden dat de levensduur, het draagvermogen en het materiaal de belangrijkste criteria zijn die de keuze van een goede telescopische geleider beïnvloeden.

CHAMBRELAN, een gerenommeerde gespecialiseerde fabrikant van telescopische geleiders en lineaire kogelgeleiders, heeft voor elke vraag of specifieke vraag verkoop- en technische teams tot uw beschikking. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Vind wat je zoekt

    *Benodigde informatie

    Heb je een vraag ?

    1.Technische specificaties?

    • Montageplan
    • Beschikbaarheid van een product
    • Laadvermogen…

    2.Toepassingsgebieden van onze industriële producten?

    • ontwerp van een op maat gemaakte telescoopgeleider
    • selectie van een model op basis van het draagvermogen…