Quantcast

5 voordelen van Chambrelan lineaire geleiders

Lineaire geleider

Minimaal onderhoud

Chambrelan geleiders zijn gemaakt om met een minimum aan onderhoud te functioneren. De geleiders worden bij montage gesmeerd met een kogellagervet geschikt voor intensief gebruik. In geval van extreme omstandigheden (schurend materiaal in de kogelbaan of hoge gebruiksintensiteit) adviseren wij het kogellagervet regelmatig te vervangen.

Koudgetrokken stalen geleiderprofiel

Onze lineaire geleiders worden vervaardigd uit profielen van koudgetrokken staal (alleen enkele kleine geleiders worden vervaardigd in aluminium).
Deze manier van produceren geeft een extra hardheid aan het materiaal waardoor de slijtvastheid aanzienlijk verbeterd.

Hoge draagvermogens

Met 15 verschillende loopwagens, leverbaar in 2 lengten biedt Chambrelan een ruime keuze voor een soepele lineair geleiding bij belastingen tussen de 5 en 600 kg per loopwagen.

Eén product, geleider en loopwagens

Lineaire geleiders bestaan uit loopwagens met een kogelomloopsysteem die in een geleiderprofiel heen en weer kunnen bewegen.
Een lineaire geleider bestaat dus uit een vast geleiderprofiel met daarin 1 of meer bewegende loopwagens.
De loopwagens worden passend in het geleiderprofiel gemonteerd (algemene fabricagetoleranties zijn in de orde van 1/10 milimeter).

Eenvoudig in te passen en te monteren

De maximale lengte van een geleiderprofiel is 3 meter. Indien de geleider langer moet zijn, kunnen profielen door afschuining van de uiteinden worden gekoppeld. Geleiders dienen te worden bevestigd d.m.v. schroeven met verzonken schroefkop.
NB: Geleiders zijn standaard niet voorzien van bevestigingsgaten, schroefgaten kunnen als optie volgens klantspecificatie worden aangebracht (bematingsnorm volgens JS 13).
De loopwagens zijn standaard voorzien van 2 getapte schroefgaten (met schroefdraad).
NB: Diameter en positie van de schroefgaten in de loopwagens kunnen niet worden veranderd.
Tekeningen van al onze geleiders voor gebruik in CAD/CAM ontwerpen zijn in verschillende formats via deze website te downloaden.