Quantcast

De productie van onze geleiders

Chambrelan heeft het produceren van zijn geleiders van grondstof tot eindprodukt via het proces van profileren en bewerken, geheel in eigen hand.

Uit onze voorraad halffabrikaten kunnen wij zowel de standaard geleiders als ook de speciale geleiders volgens klanttekening produceren.

Het productieproces bestaat uit 6 stappen

  • Voorbereiding
  • Koud trekken
  • Richten
  • Bewerken
  • Oppervlaktebehandeling
  • Montage

Het resultaat is een eindproduct in standaard uitvoering voor de voorraad of een klantspecifiek product dat direct naar de klant wordt verstuurd.

The manufacturing of our products

Grondstoffen

The raw material

In cijfers:

  • 1000 artikelen
  • 500 ton op voorraad
  • Standaard staal, gehard staal, aluminium, roestvrij staal
  • Standaard profielstaven, halffabrikaten, kogels, accessoires, bouten en moeren...

De voorbereiding

 

Teneinde een profiel te kunnen maken dat voldoet aan onze kwaliteitsstandaard, selecteren wij het basismateriaal op mechanische eigenschappen . De eerste stap in het proces is het reinigen van het materiaal om het eventueel aanwezige roest, vet of koolstofaanslag te verwijderen en het gloeien van de staven om spanning te ontlaten alvorens te kunnen koud trekken.

Koud trekken

 

Door de staven door een doorn te trekken wordt het materiaal in de gewenste speficaties gevormd. Deze productiemethode verbeterd de intrinsieke kwaliteit van het materiaal door het zogenaamde harden waarbij het materiaal op cruciale plekken zoals in de kogelbanen wordt 'samengeperst' hetgeen de levensduur van de geleiders aanmerkelijk verlengd.

Het richten

 

Na het koudtrekken worden de profielen stuksgewijs gericht naar onze standaard productietoleranties te weten plusminus 1 mm kromming per meter en 1 graad torsie per meter.

Bewerken

 

Door het op maat zagen, boren, frezen en stanzen worden de profielen geschikt gemaakt om er gebruiksklare geleiders mee te maken.

Na het bewerken worden de profielen naar verschillende toeleveranciers gestuurd voor de oppervlaktebehandeling. Deze behandeling wordt niet alleen om milieutechnische redenen uitbesteed, maar ook om zodoende uit een reeks van mogelijke oppervlaktebehandelingen de best mogelijke te kunnen aanbieden. De gekozen oppervlaktebehandeling dient niet alleen de corrosiebestendigheid maar ook om de hardheid van de geleiders te vergroten.

Montage

 

De laatste bewerking waarbij de profielen worden samengesteld met gebruik van onderdelen zoals kogels, buffers en vergrendelingen..

Het eindprodukt

 

Na montage zijn de geleiders gereed voor gebruik. Ze worden in de voorraad opgenomen (ongeveer 2000 artikelen uit voorraad leverbaar) of voor direct gebruik verstuurd.